Friezenkerk op woensdagmorgen

"Kortjakje?..."
Geen sprake van

img0ROME (Redactie) 9 mei 2007 - Zoals vermeld op deze website, is de Friezenkerk elke woensdagochtend van 10.00 tot 13.00 u. open voor de Nederlandse pelgrims en toeristen. Men denkt namelijk maar al te vaak dat de kerk alleen maar op zondag goed bezocht wordt, net als in het liedje over Kortjakje die midden in de week ziek is, maar zondag niet. Niet waar: vanochtend waren er een flink aantal bezoekers, o.a. een groep leerlingen van het Drachtster Lyceum (Drachten), een dertiental leden van de Familie Blokland (Leidschendam) o.l.v. Broeder Theo Blokland, en Mr. Dr. V.A.M. van der Burg (Zeist), lid van de Stichting Vrienden van de Kerk van de Friezen en echtgenote.
Dankzij de medewerking van twee vrijwilligsters kreeg iedereen uitleg over de kerk en.....een heerlijk kopje koffie.

"Kortjakje" is niet altijd ziek...

De koffietafel is gereed
De eerste pelgrims betreden de Friezenkerk
Al jarenlang trouw aanwezig op de woensdagmorgen, vrijwilligster Jeane (l) geeft uitleg over de geschiedenis van de kerk.

Collega vrijwilligster Annelies (r) "blaast" ook al jaren haar partij mee
Leerlingen van het Drachtster Lyceum
Broeder Theo Blokland (m) (van de Broederscongregatie Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten) uit Leidschendam en zijn familie
Rector Don Jan Heeffer houdt een oogje in het zeil