Fiamminghi in Rome

"Fiamminghi in Rome…"
Vlaamse voetsporen in de Eeuwige Stad

img0ROME (Redactie) 24 october 2007 - Onlangs is bij uitgeverij Davidsfonds het boek verschenen.
‘Fiamminghi in Rome - Vlaamse voetsporen in de Eeuwige Stad, 16 wandelingen naar goed bewaarde geheimen in Rome’
Dit mooie boek van 320 pagina’s is geschreven door Hedwig Zeedijk, sinds jaren VRT-correspondente in Rome, Hugo Vanermen, Rector van de Koninklijke Belgische Kerk en Stichting Sint-Juliaan-der-Vlamingen (San Giuliano dei Fiamminghi), tevens voorzitter van de Vlaamse Culturele Kring in Rome, en Carine Cuypers, grafisch vormgeefster, fotografe van beroep en auteur van twee eerder verschenen Romeboeken (De Magie van Rome en Pantheon, navel van de Aarde).
Het boek kost 24.95 euro en is in Rome verkrijgbaar bij Hedwig Zeedijk (info@hedwigzeedijk.com). Binnenkort zal het eveneens verkrijgbaar zijn in het winkeltje van de Friezenkerk.

Auteur :
Zeedijk Hedwig - Vanermen Hugo - Cuypers Carine,

Prijs : € 27.50

Omschrijving :

Rome heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad. Ook uit onze streken trokken kunstenaars naar de Eeuwige Stad. Niet alleen om er zich de antieke cultuur eigen te maken; ze lieten er ook hùn sporen na.

De aartsengel Michaël op de Engelenburcht in Rome is gemaakt door een Vlaming.
In hartje Rome staat een kerk die San Giuliano dei Fiamminghi heet.
In de Sint Pietersbasiliek staat een beeld van de zoon van de maker van Manneken Pis.

Deze unieke en handige stadsgids loodst u doorheen het historisch centrum van Rome in de voetsporen van Vlamingen. Overzichtelijke kaarten stippelen zestien verrassende wandelroutes uit. U verkent de eeuwenoude stad Rome op een compleet nieuwe manier.

De talrijke afbeeldingen van de kunstwerken maken dit boek tot een handig naslagwerk over bekende en minder bekende Vlamingen als Peter Paul Rubens, kardinaal Jan Pieter Schotte, Hans Memling of Gillis van den Vliete.

HUGO VANERMEN woont en werkt meer dan vijftien jaar in Rome. Als Missionaris van het Heilig Hart is hij rector van de Koninklijke Belgische Kerk en Stichting Sint-Juliaan-der-Vlamingen (San Giuliano dei Fiamminghi) en voorzitter van de Vlaamse Culturele Kring in Rome.
HEDWIG ZEEDIJK is al jarenlang VRT-correspondente in Rome, waar zij woont en werkt.
CARINE CUYPERS is grafisch vormgeefster, fotografe en auteur van twee Romeboeken.

ISBN nummer :