Weekprogramma

Weekprogramma van 25 t/m 31 maart in de Friezenkerk 

Maandag 25 maart Aankondiging van de Heer/Maria Boodschap 

Om 16.00 uur vieren we dit Hoogfeest. Negen maanden voor Kerstmis vieren wij dat de Engel Gabriel de geboorte van onze Verlosser aankondigt. Natuurlijk een mooi feest om mee te vieren voor wie het mogelijk is. Na de H. Mis is er voor belangstellenden een korte rondleiding. 

Dinsdag 26 maart 

Om 10.00 uur vieren we de dagmis. Na de H. Mis is er voor belangstellenden een korte rondleiding. 

• De kerk is open van 15.00 uur tot 18.00 uur voor gebed en bezichtiging. Er is iemand die u te woord kan staan. 

Woensdag 27 maart 

Om 10.00 uur vieren we de dagmis. Daarna blijft de kerk voor gebed en voor bezichtiging open tot 13.00 uur. Na de audiëntie van paus Franciscus is er koffie in de Titus Brandsma-zaal. U bent van harte welkom. 

Donderdag 28 maart 

Op deze dag blijft de kerk gesloten. 

Vrijdag 29 maart De Kerk is van 15.00 uur open voor gebed en voor bezichtiging. Om 17.30 uur vieren we de dagmis. Daarna is er voor belangstellenden een korte rondleiding. 

Zaterdag 30 maart 

Om 10.00 uur vieren we de dagmis. Daarna blijft de kerk voor gebed en voor bezichtiging open tot 12.00 uur. Er is iemand die u kunt aanspreken. 

Zondag 31 maart 

Op deze zondag vieren we een bijzonder jubileum. Diaken Kees van Duin is twaalf en een half jaar diaken. Dit vieren we in de Hoogmis. Hij zal de preek verzorgen en na de H. Mis is er gelegenheid hem te feliciteren en elkaar te ontmoeten in de Titus Brandsma-zaal. We volgen verder de gewone orde. Om 10.00 uur is er een inleiding over onze kerk en de band die er is met Nederland. Om 10.30 uur begint de Hoogmis. Aan het orgel zit Pierre-Paul Walraet. Jacob Winter, zr. Elly van Dijk en Carine Woltring geven leiding aan de zang. Kirsten Kristiansen en Laura Rolsma verzorgen de koffie in de Titus Brandsma-zaal. Om 12.00 uur bidt paus Franciscus de Engel des Heren en geeft hij zijn zegen. Onderaan de trap bij de uitgang van de kerk kunt u dit meevieren.


Agenda van paus Franciscus:

Maandag 25 maart 

Bezoek aan Loreto 

Dinsdag 26 maart 

Om 10.00: bezoek aan het Capitool. 

Woensdag 27 maart 

om 9.30 uur: algemene audiëntie op het St. Pietersplein. 

Vrijdag 29 maart 

om 17.00 uur: biechtviering in de St. Pietersbasiliek 

Zondag 31 maart 

om 12.00 uur: de Engel des Heren op het St. Pietersplein. 

N.B. Meer direct en uitgebreider kunt u de pausagenda raadplegen op: http://w2.vatican.va (in verschillende talen op te roepen), klik ‘calendario’ (kalender) en ‘mese’ (maand).