De trap naar de Friezenkerk

De Kerk van de Friezen ligt wonderlijk dicht bij het St.Pietersplein, maar blijkt in de praktijk toch vaak moeilijk te vinden. Dat komt omdat de kerk verstopt ligt achter de huizen van de Borgo Santo Spirito. Je moet dus eigenlijk niet naar een kerk zoeken, maar naar een trap.

cartinaspiet

Die trap ligt hemelsbreed maar twintig meter van de grote zuilengang die het St. Pietersplein omsluit. Aan de linkerkant.
Wie voor het plein naar links kijkt kan het niet missen. Een poort en een trap. Aan het einde van de trap: een hek (vaak op slot).

Daarboven moet je naar links en je vindt tussen een groot klooster rechts en een groot klooster links de helderwitte gevel van een oude kerk met een bijzondere geschiedenis.

Bij de Kerk van de Friezen woont niemand er is geen ´pastorie´.

Het adres is:
c/c Chiesa dei SS.Michele e Magno