Via-Pulchritudinis

SFlago Schoonheid is een weg naar God.

Hoe vaak wordt ons hart niet geraakt en onze wil bewogen bij het beschouwen van een mooi kunstwerk en het beluisteren van muziek.
De fresco’s van Fra Angelico, de basiliek van Gaudì, het luisteren naar Mozart of Palestrina, het lezen van Dante doet wat met ons. Al deze schoonheid beweegt ons op zoek te gaan naar de Schepper van dit al.
Augustinus zei: “Ondervraag de schoonheid van de aarde, ondervraag de schoonheid van de zee, ...ondervraag de zielen die zich verbergen, lichamen die zich tonen; zichtbaar wie zich laat leiden, onzichtbaar wie leidt.
Ondervraag ze! Allen zullen antwoorden: kijk naar ons: wij zijn mooi!
Hun schoonheid maakt ze kenbaar. Deze veranderlijke schoonheid ... wie heeft ze geschapen, tenzij de onveranderlijke Schoonheid?”
God wil zijn kustenaars gebruiken, want zij zijn immers Zijn beste instrumenten.

220px-Fra Angelico 042Graag zouden wij daarom, in onze pas gerestaureerde Friezenkerk in Rome, op het hoekje van het Sint Pietersplein, gelegenheden scheppen om God en medemens te doen ontmoeten, door middel van de universele taal van de schoonheid.
Misschien bent u wel die persoon met een bijzondere artistieke gave en bent u bereid deze met anderen te delen tijdens een concert, of een kleine tentoonstelling van religieuze kunst?
Het mooi gerestaureerde orgel doet prachtig dienst en nodigt nieuwe organisten van harte uit.
Als u aan deze oproep gehoor wilt geven neem dan contact op met :

kunst@friezenkerk.nl