Bezoek ons

Met een bezoek aan de Kerk van de Friezen begeeft u zich als Nederlander in een traditie die al meer dan 1200 jaar bestaat. Rond 800 bouwden de Friezen vlakbij het graf van Petrus hun pleisterplaats (schola) in Rome en konden onze landgenoten hier op adem komen in de Eeuwige Stad. Lees meer over het ontstaan van die Friese schola en de rol van de kerk van de Friezen

De Kerk van de Friezen ligt dus wonderlijk dicht bij het St. Pietersplein, maar blijkt in de praktijk toch vaak moeilijk te vinden. Dat komt omdat de kerk verstopt ligt achter de huizen van de Borgo Santo Spirito. Je moet dus eigenlijk niet naar een kerk zoeken, maar naar een trap.

Die trap ligt hemelsbreed maar twintig meter van de grote zuilengang die het St. Pietersplein omsluit, aan de linkerkant. Wie voor het plein met zijn gezicht naar de St. Pieter naar links kijkt, kan het niet missen. Een poort en een trap. Aan het einde van de trap: een hek. En dan naar links, het pleintje over naar de helderwitte gevel van de kerk.

Zondag 10.00 – 12.00u
(10.00 uitleg geschiedenis)
10.30 – 11.30u Eucharistieviering
Maandag Gesloten
Dinsdag 15.00 – 18.00u*
Rondleidingen en uitleg geschiedenis
Woensdag 10.00 – 13.00u **
Donderdag Gesloten
Vrijdag 15.00 – 18.00u*
Rondleidingen en uitleg geschiedenis
Zaterdag 10.00 – 13.00u

* Gesloten van 1 januari tot Aswoensdag
** Dag van de pauselijke audiënties.

De openstelling is onder voorbehoud. Bekijk daarom ook ‘Deze week in de Friezenkerk

c/c Chiesa dei SS.Michele e Magno
Borgo Santo Spirito 21/41
00193 Roma

Neem contact op

Heeft u vragen over uw bezoek aan de Friezenkerk? Stel ze via onze contactpagina. We beantwoorden ze graag.

Audiëntie en/of H. Mis in de St. Pieter

Wilt u (met uw groep) aan een pauselijke audiëntie deelnemen, dan kunt u dat via ons aanvragen.

Historische uitleg

Niet alleen elke zondag om 10.00 uur maar ook tijdens doordeweekse openingen wordt uitleg gegeven over de historie van de kerk. Komt u met een groep, meldt u zich dan zo mogelijk van te voren aan. Dat is zeer prettig voor de vrijwilliger/ster die voor de opening zorg draagt en een rondleiding verzorgt.
E-mailadres: bestuur@friezenkerk.nl

Als u over bovenstaande vragen hebt, kunt u ook contact opnemen met Diaken Kees van Duin. Hij is contactpersoon voor toeristen en pelgrimsgroepen:

E-mail:             friezenkerk@mac.com

Telefoon:        mobiel +39336766135

Tips en aanwijzingen voor groepen en individuele pelgrims / bezoekers

Groepen

Komt u met een groep naar de Eucharistie Viering, meldt u zich dan zo vroeg mogelijk aan, bij voorkeur per e-mail! E-mailadres: bestuur@friezenkerk.nl. Dan zorgen we voor voldoende koffie na de Viering.

Eucharistie voor eigen groep

Voor pelgrimsgroepen met een eigen priester is er gelegenheid doordeweeks de Eucharistie te vieren. Neemt u tijdig contact op via onze contactpagina.

Priesters

Begeleidt u een groep of bezoekt u individueel de Eucharistische viering, dan is er altijd gelegenheid tot concelebratie. Liturgische kleding is aanwezig. Meldt u zich in de sacristie.

Zangers

Wilt u graag tijdens de viering met onze vaste zangers meezingen, meldt u zich dan vóór de viering in de Titus Brandsmazaal, boven in de kerk, waar vanaf + 10:00 uur wordt geoefend. Als u zich tijdig meldt, kunt u het zangblad vooraf per e-mail ontvangen. E-mailadres: bestuur@friezenkerk.nl.

Organisten

Helaas is er niet elke zondag een organist in de ”Friezenkerk” aanwezig. Is er een organist in uw groep (of bent u een individuele bezoeker/organist), dan is zijn/haar orgelspel zéér welkom. Indien gewenst kunnen we u het zangblad van de betreffende zondag vooraf per e-mail toesturen.

Er zijn twee orgels in de Friezenkerk. Het historische orgel op de cantorij vereist de nodige ervaring. Het huisorgel op het priesterkoor is veel gemakkelijker te bespelen. Geeft u aan op welk orgel u het liefst speelt. Inspelen is mogelijk op zaterdagmorgen tijdens de ochtendopening van 10:00 – 13:00 uur of zondagmorgen van 9.30 -10.00 uur. E-mailadres: bestuur@friezenkerk.nl.