Deze week in de Friezenkerk

In verband met Corona is de kerk beperkt geopend. Wij verzoeken u in de kerk een mondkapje te dragen.

Zaterdag 22 januari 18.00 Vesperviering met Dominicaan Tiemen Brouwer en Ds. Huub Klink. Aansluitend inleiding en debat over oecumene. Spreker rector.
Zondag 23 januari 10.30 Derde Zondag door het jaar C. Sluiting van de gebedsweek voor de eenheid van de christenen. Celebrant: Tiemen Brouwer O.P.

Programma paus Franciscus

Voor de pausagenda verwijzen we u naar: https://w2.vatican.va (in verschillende talen op te roepen), klik ‘calendario’ (kalender) en ‘mese’ (maand).

door | mei 25, 2018

Dienstverlening pelgrims en toeristen

• Op zondag is de kerk vanaf 10.00 geopend. Om 10.30 is de viering van de Eucharistie.
  • Op dinsdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur en op woensdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur (vanaf Aswoensdag tot 1 januari) verzorgt een vrijwilliger in principe de openstelling van de kerk, inclusief de Heilige Trap. Hier wordt af en toe van afgeweken dus het is raadzaam om de agenda te raadplegen.
  • Pelgrims die te voet of per fiets naar Rome komen, kunnen desgewenst een oorkonde en/of pelgrimszegen krijgen.
  • Diaken Kees van Duin, bereikbaar via secretariaat@friezenkerk.nl, kan informatie geven over het verkrijgen van toegangskaarten voor de audiënties en bijzondere vieringen in de Sint Pieter.

Lees ook onze tips en aanwijzingen voor bezoekers

Vieringen in de Friezenkerk

Elke zondag om 10.30 uur vinden vieringen in de Friezenkerk plaats. Deze zijn in het Nederlands. Ook gedurende de week vinden vieringen plaats. Check de weekagenda hierboven voor tijden.

Van de zondagvieringen worden foto’s en geluidsfragmenten gemaakt. Die vindt u hier. Ook vindt u hier liturgie en lezingen. Als u er bezwaar tegen heeft dat uw foto op de website verschijnt, dan kunt u dat voor of na de viering kenbaar maken.

Vrijwilligers

De rector – zelf vrijwilliger – wordt bijgestaan door tal van andere vrijwilligers. Te vermelden is de Oekumene-werkgroep die wordt geleid door Tiemen Brouwer O.P.

Zonder vrijwilligers kan de Friezenkerk niet functioneren. En er is altijd nood aan vrijwilligers. Laat niemand schromen zich aan te melden bij het secretariaat van de kerk om ook vrijwilliger te worden.

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!

U kunt zich aanmelden via

secretariaat@friezenkerk.nl