Deze week in de Friezenkerk

In verband met Corona is de kerk voorlopig beperkt geopend.

Maandag 21 juni

Dinsdag 22 juni

Van 15.00 – 18.00 uur is de kerk geopend voor gebed en bezichtiging

Woensdag 23 juni

Donderdag 24 juni

Vrijdag 25 juni

Zaterdag 26 juni

Zondag 27 juni

10.30 Dertiende zondag door het jaar, celebrant rector

12.00 Ontvangst in het kader van Iter Europaeum en rondleiding

Programma paus Franciscus

Voor de pausagenda verwijzen we u naar: http://w2.vatican.va (in verschillende talen op te roepen), klik ‘calendario’ (kalender) en ‘mese’ (maand).

Dienstverlening pelgrims en toeristen

• Op zondag is de kerk vanaf 10.00 geopend.
  • Om 10.30 is de viering van de Eucharistie.
  • Op woensdagmorgen (tussen 10.00 en 13.00 uur) ontvangen vrijwilligers bezoekers en geven desgewenst een rondleiding.
  • Op dinsdag- en vrijdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur (vanaf Aswoensdag tot 1 januari) en zaterdagmorgen tussen 10.00 en 13.00 uur (gedurende het hele jaar) verzorgt een vrijwilliger de openstelling van de kerk, inclusief de Heilige Trap.
  • Pelgrims die te voet of per fiets naar Rome komen, kunnen desgewenst een oorkonde en/of pelgrimszegen krijgen.
  • Diaken Kees van Duin kan informatie geven over het verkrijgen van toegangskaarten voor de audiënties en bijzondere vieringen in de Sint Pieter.
  • Contact: secretariaat@friezenkerk.nl.

Lees ook onze tips en aanwijzingen voor bezoekers

Vieringen in de Friezenkerk

Elke zondag om 10.30 uur vinden vieringen in de Friezenkerk plaats. Deze zijn in het Nederlands. Ook gedurende de week vinden vieringen plaats. Check de weekagenda hierboven voor tijden.

Van de zondagvieringen worden foto’s en geluidsfragmenten gemaakt. Die vindt u hier. Ook vindt u hier liturgie en lezingen. Als u er bezwaar tegen heeft dat uw foto op de website verschijnt, dan kunt u dat voor of na de viering kenbaar maken.

Vrijwilligers

De rector – zelf vrijwilliger – wordt bijgestaan door tal van andere vrijwilligers. Te vermelden is de Oekumene-werkgroep die wordt geleid door Tiemen Brouwer O.P.

Zonder vrijwilligers kan de Friezenkerk niet functioneren. En er is altijd nood aan vrijwilligers. Laat niemand schromen zich aan te melden bij het secretariaat van de kerk om ook vrijwilliger te worden.

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!

U kunt zich aanmelden via

secretariaat@friezenkerk.nl