Deze week in de Friezenkerk

In verband met Corona is de kerk beperkt geopend. Wij verzoeken u in de kerk een mondkapje te dragen.

Dinsdag 26 oktober

De kerk is geopend van 15.00 tot 18.00 uur voor gebed en bezichtiging

Woensdag 27 oktober

De kerk is geopend van 10.00 tot 13.00 uur voor gebed en bezichtiging

Zondag 31 oktober

10.00 Eenendertigste Zondag door het jaar B, celebrant Antoine Bodar. Uitgezonden door KRO-televisie

Programma paus Franciscus

Voor de pausagenda verwijzen we u naar: http://w2.vatican.va (in verschillende talen op te roepen), klik ‘calendario’ (kalender) en ‘mese’ (maand).

Dienstverlening pelgrims en toeristen

• Op zondag is de kerk vanaf 10.00 geopend. Om 10.30 is de viering van de Eucharistie.
  • Op dinsdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur en op woensdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur (vanaf Aswoensdag tot 1 januari) verzorgt een vrijwilliger in principe de openstelling van de kerk, inclusief de Heilige Trap. Hier wordt af en toe van afgeweken dus het is raadzaam om de agenda te raadplegen.
  • Pelgrims die te voet of per fiets naar Rome komen, kunnen desgewenst een oorkonde en/of pelgrimszegen krijgen.
  • Diaken Kees van Duin, bereikbaar via secretariaat@friezenkerk.nl, kan informatie geven over het verkrijgen van toegangskaarten voor de audiënties en bijzondere vieringen in de Sint Pieter.

Lees ook onze tips en aanwijzingen voor bezoekers

Vieringen in de Friezenkerk

Elke zondag om 10.30 uur vinden vieringen in de Friezenkerk plaats. Deze zijn in het Nederlands. Ook gedurende de week vinden vieringen plaats. Check de weekagenda hierboven voor tijden.

Van de zondagvieringen worden foto’s en geluidsfragmenten gemaakt. Die vindt u hier. Ook vindt u hier liturgie en lezingen. Als u er bezwaar tegen heeft dat uw foto op de website verschijnt, dan kunt u dat voor of na de viering kenbaar maken.

Vrijwilligers

De rector – zelf vrijwilliger – wordt bijgestaan door tal van andere vrijwilligers. Te vermelden is de Oekumene-werkgroep die wordt geleid door Tiemen Brouwer O.P.

Zonder vrijwilligers kan de Friezenkerk niet functioneren. En er is altijd nood aan vrijwilligers. Laat niemand schromen zich aan te melden bij het secretariaat van de kerk om ook vrijwilliger te worden.

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!

U kunt zich aanmelden via

secretariaat@friezenkerk.nl