Deze week in de Friezenkerk

Maandag 3 oktober
De kerk is gesloten.
Dinsdag 4 oktober
10.00 – 18.00 De kerk is geopend.
Woensdag 5 oktober
Donderdag 6 oktober

11.00 uur uitvaartmis voor Elisabeth (Liesbeth) Vinci-Boon

Vrijdag 7 oktober
Zaterdag 8 oktober
10.00 – 17.00 De kerk is geopend..
Zondag 9 oktober

10.30 Eucharistieviering, Achtentwintigste zondag door het jaar C, celebrant rector Antoine Bodar. Vocaal ensemble ‘Voices’ uit Haarlem, o.l.v. Fons Ziekman zal de mis muzikaal opluisteren. Tevens is er een doop.
De viering zal niet worden gestreamd. Op ons YouTube kanaal kunt u vorige vieringen bekijken. De kerk is geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

Maandag 10 oktober De kerk is gesloten.
Programma paus Franciscus

Voor de pausagenda verwijzen we u naar: https://w2.vatican.va (in verschillende talen op te roepen), klik ‘calendario’ (kalender) en ‘mese’ (maand).

Dienstverlening pelgrims en toeristen

• Op zondag is de kerk vanaf 10.00 geopend. Om 10.30 is de viering van de Eucharistie.
  • Op dinsdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur (vanaf Aswoensdag tot 1 januari) en op woensdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur is een vrijwilliger in de kerk aanwezig. Hier wordt af en toe van afgeweken dus het is raadzaam om de agenda te raadplegen.
  • Pelgrims die te voet of per fiets naar Rome komen, kunnen desgewenst een oorkonde en/of pelgrimszegen krijgen.
  • Diaken Kees van Duin, bereikbaar via secretariaat@friezenkerk.nl, kan informatie geven over het verkrijgen van toegangskaarten voor de audiënties en bijzondere vieringen in de Sint Pieter.

Lees ook onze tips en aanwijzingen voor bezoekers

Vieringen in de Friezenkerk

Elke zondag om 10.30 uur vinden vieringen in de Friezenkerk plaats. Deze zijn in het Nederlands. Ook gedurende de week vinden vieringen plaats. Check de weekagenda hierboven voor tijden.

Van de zondagvieringen worden foto’s en geluidsfragmenten gemaakt. Die vindt u hier. Ook vindt u hier liturgie en lezingen. Als u er bezwaar tegen heeft dat uw foto op de website verschijnt, dan kunt u dat voor of na de viering kenbaar maken.

Vrijwilligers

De rector – zelf vrijwilliger – wordt bijgestaan door tal van andere vrijwilligers. Te vermelden is de Oekumene-werkgroep die wordt geleid door Tiemen Brouwer O.P.

Zonder vrijwilligers kan de Friezenkerk niet functioneren. En er is altijd nood aan vrijwilligers. Laat niemand schromen zich aan te melden bij het secretariaat van de kerk om ook vrijwilliger te worden.

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!

U kunt zich aanmelden via

secretariaat@friezenkerk.nl