Activiteiten

 

Deze week in de Friezenkerk

 

Maandag 30 januari
De kerk is gesloten.
Dinsdag 31 januari
10.00 – 17.00: de kerk is geopend.
Woensdag 1 februari
10.00 – 17.00: de kerk is geopend.
Donderdag 2 februari
10.00 – 15.00: de kerk is geopend.
Vrijdag 3 februari
10.00 – 17.00: de kerk is geopend.
Zaterdag 4 februari
10.00 – 17.00: de kerk is geopend.
Zondag 5 februari
10.30 Eucharistieviering en preek. Vijfde zondag door het jaar A. Celebrant Antoine Bodar. De viering wordt gestreamd via ons YouTube kanaal. De liturgie vindt u hier. De kerk is geopend van 10.00 tot 12.00 uur.
Maandag 6 februari
De kerk is gesloten.

Een overzicht van de vieringen tot en met 2 april 2023 vindt u hier.

Programma paus Franciscus 

Voor de agenda van de paus verwijzen we u naar: https://w2.vatican.va (in verschillende talen op te roepen): klik ‘calendario’ (kalender) en ‘mese’ (maand).

Dienstverlening pelgrims en toeristen

 

  • Op zondag is de kerk vanaf 10.00 geopend. Om 10.30 is de viering van de Eucharistie.
  • Op dinsdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur (vanaf Aswoensdag tot 1 januari) en op woensdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur is een vrijwilliger in de kerk aanwezig. Hier wordt af en toe van afgeweken dus het is raadzaam om de agenda te raadplegen.
  • Pelgrims die te voet of per fiets naar Rome komen, kunnen desgewenst een oorkonde en/of pelgrimszegen krijgen.
  • Diaken Kees van Duin, bereikbaar via secretariaat@friezenkerk.nl, kan informatie geven over het verkrijgen van toegangskaarten voor de audiënties en bijzondere vieringen in de Sint Pieter.

Lees ook onze tips en aanwijzingen voor bezoekers 

 

Vieringen in de Friezenkerk

Elke zondag om 10.30 uur vinden vieringen in de Friezenkerk plaats. Deze zijn in het Nederlands. Ook gedurende de week vinden vieringen plaats. Check de weekagenda hierboven voor tijden.

Van de zondagvieringen worden foto’s en geluidsfragmenten gemaakt. Die vindt u hier. Ook vindt u hier liturgie en lezingen. Als u er bezwaar tegen heeft dat uw foto op de website verschijnt, dan kunt u dat voor of na de viering kenbaar maken.

 

Vrijwilligers

 

De rector – zelf vrijwilliger – wordt bijgestaan door tal van andere vrijwilligers. Te vermelden is de Oekumene-werkgroep die wordt geleid door Tiemen Brouwer O.P.

Zonder vrijwilligers kan de Friezenkerk niet functioneren. En er is altijd nood aan vrijwilligers. Laat niemand schromen zich aan te melden bij het secretariaat van de kerk om ook vrijwilliger te worden.

 

 

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!

 

U kunt zich aanmelden via

 

 secretariaat@friezenkerk.nl