Deze week in de Friezenkerk

Maandag 23 mei De kerk is gesloten.
Dinsdag 24 mei 10.00 – 18.00 De kerk is geopend. Vrijwilliger pater Tiemen Brouwer is aanwezig van 15.00 tot 18.00 uur. De Heilige Trap is geopend.
Woensdag 25 mei 10.00 – 17.00 De kerk is geopend.
Donderdag 26 mei 10.30 Hemelvaartsdag. Eucharistieviering en preek. Celebrant Antoine Bodar.
18.00 Oekumenische Vesperdienst, geleid door Tiemen Brouwer O.P.
De kerk is geopend vanaf 10.00 uur tot na de Vesperdienst.
Vrijdag 27 mei 10.00 – 17.00 De kerk is geopend.
Zaterdag 28 mei 10.00 – 17.00 De kerk is geopend.
Zondag 29 mei 10.30 Zevende zondag van Pasen. Celebrant Antoine Bodar.
De kerk is geopend tot 12.00 uur.
Maandag 30 mei De kerk is gesloten
Programma paus Franciscus

Voor de pausagenda verwijzen we u naar: https://w2.vatican.va (in verschillende talen op te roepen), klik ‘calendario’ (kalender) en ‘mese’ (maand).

Dienstverlening pelgrims en toeristen

• Op zondag is de kerk vanaf 10.00 geopend. Om 10.30 is de viering van de Eucharistie.
  • Op dinsdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur (vanaf Aswoensdag tot 1 januari) en op woensdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur is een vrijwilliger in de kerk aanwezig en is de Heilige Trap opengesteld. Hier wordt af en toe van afgeweken dus het is raadzaam om de agenda te raadplegen.
  • Pelgrims die te voet of per fiets naar Rome komen, kunnen desgewenst een oorkonde en/of pelgrimszegen krijgen.
  • Diaken Kees van Duin, bereikbaar via secretariaat@friezenkerk.nl, kan informatie geven over het verkrijgen van toegangskaarten voor de audiënties en bijzondere vieringen in de Sint Pieter.

Lees ook onze tips en aanwijzingen voor bezoekers

Vieringen in de Friezenkerk

Elke zondag om 10.30 uur vinden vieringen in de Friezenkerk plaats. Deze zijn in het Nederlands. Ook gedurende de week vinden vieringen plaats. Check de weekagenda hierboven voor tijden.

Van de zondagvieringen worden foto’s en geluidsfragmenten gemaakt. Die vindt u hier. Ook vindt u hier liturgie en lezingen. Als u er bezwaar tegen heeft dat uw foto op de website verschijnt, dan kunt u dat voor of na de viering kenbaar maken.

Vrijwilligers

De rector – zelf vrijwilliger – wordt bijgestaan door tal van andere vrijwilligers. Te vermelden is de Oekumene-werkgroep die wordt geleid door Tiemen Brouwer O.P.

Zonder vrijwilligers kan de Friezenkerk niet functioneren. En er is altijd nood aan vrijwilligers. Laat niemand schromen zich aan te melden bij het secretariaat van de kerk om ook vrijwilliger te worden.

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!

U kunt zich aanmelden via

secretariaat@friezenkerk.nl