Familieviering

Sinds maart 2012 worden er in de Friezenkerk familievieringen georganiseerd

Kinderen tijdens de H. Mis in de nevendienst                                           Kinderen in de H. Mis na de nevendienst

Voor wie?
Voor gezinnen met kleine en grote(re) kinderen. Ouders kunnen in alle rust de Eucharistieviering meemaken terwijl de kinderen naar de nevendienst gaan.

Door wie?
Dit initiatief wordt in samenwerking met een groep ouders georganiseerd door rector pater Tiemen Brouwer en Zr. Maria ter Nood (uit de orde van de Servidoras del Señor y de la Virgen de Matará, in Nederland ook wel bekend als de ‘blauwe zusters’). Samen vormen zij de Voorbereidingsgroep Familievieringen.

Waar en hoe?
In de Friezenkerk wordt er op de zondagen van de familieviering in de Titus Brandsma-zaal altijd een kindernevendienst verzorgd waarin aandacht wordt besteed aan het thema van de zondag in een stukje catechese. Zijn er veel kinderen, kunnen ze in twee groepen verdeeld worden en zal Emanuele Saffioti de oudere kinderen onder zijn hoede nemen.
Oudere kinderen zijn ook altijd heel welkom om als misdienaar in de viering mee te doen of te helpen bij de nevendienst.
Na de nevendienst kunnen de kinderen actief meedoen aan het vervolg van de Eucharistieviering door bijvoorbeeld een voorbede te lezen of in de processie een kaarsje te dragen.
Als er voldoende animo voor is, kunnen er buiten de familievieringen om activiteiten voor kinderen georganiseerd worden zoals een palmpaasstok knutselen of koorzang.

Wanneer?
De familievieringen worden zo mogelijk altijd op de eerste zondag van de maand gepland. Alleen indien noodzakelijk wordt de datum verschoven.

Hoe op de hoogte te blijven?
Op de site worden de familievieringen altijd tijdig op de agenda gezet, maar er is ook een e-mailadres waarmee we gezinnen op de hoogte houden van de aankomende familievieringen en eventuele andere initiatieven voor kinderen en waar u terecht kunt met vragen. Wilt u toegevoegd worden aan de mailinglist? Schroom niet en schrijf ons op   familievieringen@friezenkerk.nl

Voorbereidingsgroep Familievieringen

Mariëlle Stijnis
Pauline Henskens
Kirsten Kristiansen (zie ook “Nevendiensten op aanvraag”)
Emanuele Saffioti (zie ook “Voorbereiding op het H. Vormsel”)
Zr. Maria ter Nood (zie ook “Informatie: Eerste Heilige Communie”)

IMG 6561b

Kinderen met leiding. Naast Zr. Maria ter Nood (tweede van links) en pater Tiemen Brouwer, is op deze foto ook Zr. Marie-Liesse (derde van rechts) te zien.
In september 2014 vertrok
Zr. Marie-Liesse naar Pistoia en namen we afscheid van haar, maar het zaadje dat zij plantte is ontkiemd en aan het groeien

Voor een indruk van wat er in de Friezenkerk gedaan wordt voor kinderen,  klik hier...   Familievieringen en -activiteiten 2012 tot heden.....